sâmbătă, 29 martie 2014

Pe scurt, de ce este apreciata mierea de tauti?

Apicultura stationara practicata forteaza albinele sa zboare pe o raza de ca. 5 km pentru  a aduna nectarul florilor si polenul. 
Flora variata din padure, gradini si pajistile zonei imbogatesc cu mii de arome imbietoare mierea din faguri.
Maturarea mierii rezultate se face pe cale naturala, in stup, de catre albine, astfel asigurandu-se o umiditate corecta a mierii, pentru a o putea pastra ani de zile fara ca aceasta sa intre in fermentatie. Continutul de apa intr-o miere maturata corect este intre 18 si 21%.
Recoltarea mierii din stupi se face doar dupa capacirea de catre albine a celulelor. Capacirea, inchidrea celulelor de miere, se face doar dupa procesul de maturare completa a mierii. Sub capacelele de ceara albinele introduc substante naturale conservante, care au un efect antibiotic. De aceea este important ca mierea sa se recolteze dupa procesul de capacire. 
Cercul restrans de consumatori care are ocazia sa primeasca "Miere de Tauti", se bucura de ea imediat dupa recoltare din  stup.
Tratamentele profilactice se fac doar intre perioadele de cules iar mierea se extrage doar din magazii netratate.
Placerea de a lucra alaturi de albine in stupina contribuie si ea la aroma de nota 10 :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu